ВУЛИНОВ НАЈБОЉИ ГЕНЕРАЛ НЕ ПОЗДРАВЉА ДРЖАВНУ ЗАСТАВУ

Војном синдикату Србије јавили су се увређени и понижени припадници Војске Србије који су са неверицом посматрали да један генерал Војске Србије није хтео да изађе из топлог аута и поздрави државну заставу чије је подизање у том тренутку почело.

Како смо обавештени, у петак 18. јануара 2019. године, један високопозиционирани генерал се у свом топлом аудију запутио да обиђе потчињене јединице на југу Србије. У касарну у којој је лоцирана та јединица стигао је баш у време подизања државне заставе и ни мање ни више аутомобил којим се довезао паркирао је баш на писту, испред строја војника, старешина и цивилних лица. И поред тога што Правило службе Војске Србије, Стројево правило и славна традиција налажу да се државна застава мора поздравити, генерал је ипак остао у топлом аудију и свима у строју показао бахатост и негативан лични пример непоштовања државе којој служи и њене заставе. Ипак поменутог генерала је министар Вулин недавно наградио као најбоље војно лице, па је сваки даљи коментар сувишан.

Не треба ни да спомињемо да се државној застави поклоне и страни државници и који нас воле, а и они други. Имали смо прилику недавно да видимо како се председник Русије са поштовањем поклонио застави Србије.

За заставу се у ратовима гинуло, она је ишла из руке у руку али се никада није блатила и срамотила, а не треба подсећати шта државна застава значи за војника.

Ако генерал не поштује нашу државну заставу, онда се поставља питање зашто је још увек у војној служби или је можда револтиран што у новој подели функција није постао начелник Генералштаба. Ако му је мука да у миру поштује заставу и војнике како би се онда према застави, војсци и држави односио у рату.

Питамо се да ли је генерал ту само због привилегија које то место носи и да ли за њега часно војничко занимање представља само лични интерес и статусни симбол.

Војни синдикат Србије је био затечен овом информацијом и од начелника Генералштаба Војске Србије очекује да против овог генерала покрене дисциплински поступак и тако покаже да Војни дисциплински суд не служи само да суди представницима синдиката и да ће бар желети да сазна о ком генералу је реч.