Отворено писмо Александру Вулину, министру одбране

Поводом саопштења Покрета социјалиста у коме се демантује чињеница да ангажовани радници ВУ „Дедиње“ нису плаћени на њиховој прослави

Поштовани господине Министре,

У свом саопштењу најдобранемерније смо Вас упозорили да се наше колеге, два шефа сале, девет конобара и два кувара, запослене у ВУ „Дедиње“ исплате за ангажовање од 14.јула 2018.године. Онако како то налажу прописи: дневнице, прековремени рад, зато што су ангажовани на прослави десетогодишњице Покрета социјалиста, за који ево већ други дан наш аналитички тим не може да утврди шта је: покрет, странка или нешто треће...

Уједно, посаветовали смо Вас да сарадњу са ВУ „Дедиње“ довeдете у законске оквире, потписивањем уговора и коначно плаћањем пружене услуге...

И драго нам је да сте нас послушали...

Већ од нашег саопштења знали смо да се ваш апартчик, који се представља као директор Војне установе „Дедиње“ разлетео, где је отишао, како је антидатирао уговоре, да су радници брже боље исплаћени уз давање инструкција шта да кажу.... И то је наша велика синдикална победа! Али због чистих рачуна. И зарад јавности било би добро да се на сајту Министарства одбране објави уговор о ангажовању људи, понуда менија, радни налози, радне листе, и наравно фискални рачуни. Тако бисмо разјаснили понајбоље да је све измирено према држави, онако како је то по закону.

Ви не схватате, да је циљ Војног синдиката Србије постигнут. И да је ангажовање ботова, (и то знамо) и потоње саопштење Вашег покрета у коме су изнете увреде на рачун првог и јединог репрезентативног синдиката минорне у односу на чињеницу, да су наше колеге успеле да наплате своју труд и зној, после нашег иступања у јавности. То нам је, на жалост једини начин да са Вама комуницирамо јер од када сте министар одбране упорно избегавате састанке са репрезентативним синдикатом, иако Вам је то законска обавеза.

Али када сте нас, народски речено, вукли за језик, баналним политиканством у Вашем странчарењу не можемо да се осврнемо на психилошку структуру саопштења у коме се понајбоље сублимира Ваш лик и дело.

Од када сте на челу Министарства покушавамо да објаснимо себи и српским војницима, шта смо Богу згрешили да нас таква појава задеси, да нам на челу војске која је дала војводу Живојина Мишића, Петра Бојовића, Радомира Путника парадира неко ко је бежао од војног рока. Питали смо се који је мотив човека који није служио војску, да изиграва припадника специјалних јединица? Јуче смо коначно добили одговор. Дошао је сам по себи.

У Вашем саопштењу се Војном синдикату Србије инкорпорира веза са ДОС-ом. Дакле, господине министре, у Вашем бурном странчарењу заборавили сте да је Војни синдикат Србије основан 2012.године. Имате проблем са перцепцијом, а толике године се наводно бавите политиком. Ви више не знате да ли сте пионир Мире Марковић или припадник америчких „Фока“, да ли сте левичар или покајник који ововремено, како чујемо врти бројаницу... Немојте увлачити једину синдикалну организацију, којој су на првом месту законска заштита права и интереса српских војника и запослених у систему одбране у блато политичке арене. Ми као људи и хришћани чак и то можемо да Вам опростимо. Посебно ако сте се искрено вратили христијанском поимању живота и православној вери, прошавши кроз идеолошко лутање од задојеног „јуловца“ до театралног десничара, јер припадници Војног синдиката Србије су људи који баштине српске националне вредности и који су бранили ову земљу када је било најтеже.

Али кршење закона и злоупотребу војске у политичке сврхе што перманентно радите, ето и у Вашем најновијем страначком споту, могу да Вам опросте неке друге институције. Наша је обавеза, као синдикалне организације која штити припаднике Војске Србије, а самим тим и Војску Србије да на злоупотребе укажемо и поднесемо нпр. кривичну пријаву. Доказе сте нам, наравно, доставили Ви сами. Ваш имагинарни рат са ДОС-ом, што понављате као мантру, почните од најближих сарадника, Министарства одбране, Генералштаба Војске Србије... Тамо има више припадника те коалиције, него ли што Ваш Покрет социјалиста има чланова.

У нади да ћете и убудуће, бити ревносни у реакцији када Војни синдикат Србије износи чињенице о малверзацијама у Министарству одбране и Војсци Србије, којих је напретек од када сте на њиховом челу, желимо Вам пуно успеха у даљем раду и најновијој животној улози-покајника!