ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Господине министре, данас на Дан Војске, захваљујемо Вам се за сву бригу и пажњу коју сте показали према систему одбране и његовим припадницима, а нарочито због тога што идемо у поцепаним униформама, мокрих ногу. Због тога што су нам плате 30% мање од законом прописаних. Што сте нам смањили дневнице и накнаде. Што у војничким ресторанима по две недеље једемо мед и мармеладу, како би схватили колико је у војсци живот сладак. Што нам у време поста спремате мрсну храну. Што по цео дан косимо траву и грабуљамо, јер је здраво живети са природом. Што сте нам дозволили да личним средствима финансирамо набавке косачица, тримера, потрошног материјала, средстава за личну и колективну хигијену и ко зна чега још. Што немамо где да се лечимо. Што ВМА нема лекова, завоја и друге потребне опреме. Што радимо прековремено по 1000 сати годишње за џабе. Што чешће држимо метлу него пушку . Што сте ради уштеде и за наше добро реновирали и скупоценим намештајем опремили ДИПОС-ове виле. Што нема одговорних за смрт наших колега. Што свакодневно кршите законе и наша права, јер Ви боље знате шта је за нас добро. Што са нашим платама не можемо да прехранимо породице. Што немамо заштитна средства и опрему. Што колеге цивилна лица третирате као запослене у ко зна којој фирми, ускраћујући им принадлежности које имају други запослени. Што награде, чинове и одликовања углавном добијају подобни, а не способни. Што сте потписали споразум са НАТО војницима, а са нама нећете ни колективни уговор.

Што смо кували кафе, конобарисали и грејали ракију на Вашим прославама и концертима фолк звезда. Што наши животи у копненој зони безбедности вреде 1500 динара (сада до душе промотивно 1800 динара). Што нам дан од 24 часа плаћате као дан од 8 часова. Што смо искључиво ми одговорни када погинемо при извршењу задатка на који нас упуте. Што у мисијама сами купујемо лекове против маларије. Што сте радији да милионске суме трошите на адвокате због тога што нисмо осигурани. Што сте имуни на кривичне пријаве. Што нам возила немају гуме и акумулаторе, предње вуче, моторне кочнице... Што сте купили Фиата 500, јер је он најбоље војно возило. И за још небројене заслуге...


За то Вам честитамо господине министре овај војнички празник, још увек поносне и јуначке Српске Војске и захвални смо Вам што нам сваког дана указујете на то да нас до сада није сломио ни Турчин, ни Бугарин, ни Шваба, ни НАТО, и да још увек имамо снаге да сломимо зубе свакоме ко нама и отаџбини којој служимо жели да науди на било који начин. ЖИВЕЛА СРБИЈА!!! ЖИВЕЛА ВОЈСКА СРБИЈЕ!!!