ПРЕСТАТИ СА ЗЛОУПОТРЕБОМ ВОЈСКЕ У ПОЛИТИЧКЕ СВРХЕ

Дужи низ година, на жалост, сведоци смо како се медији Министарства одбране користе у дневно политичке сврхе. Такође осим обмањивања јавности исти се користе и за рекламирање медија који промовиђу шунд, кич и неморал.

Војни синдикат Србије овим путем жели да подсети министра одбране др Необојшу Стефановића да је најпре Министарство одбране институција, а не један човек и његова политичка убеђења, и такође да и поверење које народ Републике Србије има у Војску Србије није уједно и поверење у Министарство одбране.

Коришћење медија Министарства одбране у дневнополитичке сврхе није од јуче. На жалост то траје већ, може се рећи деценијама. Припадници Војске Србије су неслагање са овим показали и масовним одустајањем од претплате на магазин „Одбрана“.

Позивамо Министарство одбране да своју уређивачку политику доведе на минимални ниво озбиљности и искористи медијски простор за популаризацију војног позива кроз извештавања о научним достигнућима институција у оквиру Министарства одбране, промовисањем видова, родова и служби у Војсци Србије, подсећањима на богату традицију и јунаштво нашег народа. Материјала за објаве у медијима Министарства одбране у сваком случају не мањка.

Да опет не би дошло до спиновања овог саопштења, такође наглашавамо да је девастација војске вишедеценијска појава и да на жалост и даље нема реалних показатеља било каквог свеукупног бољитка у Војсци Србије.

Појединачни позитивни потези нису тег који ће превагнути на теразијама напретка у систему одбране, који се осим средстава и војне технике састоји и од ЉУДИ.          

Још једном позивамо ПР службу Минстарства одбране и самог министра одбране, да прекину са злоупотребом медијског простора и врате се у оквире извештавања о активностима Министарства одбране и Војске Србије, те да прекину са самопромовисањем појединаца, политичких странака и појединих приватних медија , јер је то између осталог, забрањено законом.

Уместо личних политичких обрачуна више би смо волели да чујемо на који начин је министар решио или ће да решава статус професионалних припадника војске, да ли разговара са њиховим представницима о колективном уговору и бројним проблемима који их у овом тренутку муче.