ДЕЈАН СТОЈКОВИЋ ТОКОМ ВЕЖБЕ НА ПЕШТЕРУ СТРАДАО ОД ТРОВАЊА ГАСОМ

Обдукциони налаз је потврдио оно што смо као Дејанове колеге и учесници вежбе на Пештеру, знали још тог дана кад је он вршећи своју службу изгубио живот. Министарство одбране, Генералштаб и држава као послодавац, још једном су пали на испиту части и морала.

После низа ванредних догађаја са смртним последицама, овај случај је озбиљно пољуљао поверење припадника војске и јавности у војни врх.

Сад је завршна реч на тужилаштву које води истрагу. Очекујемо да се утврди одговорност људи из система одбране за пропусте у одржавању у исправном стању средстава борбене технике и организацији вежбе. Надамо се да је ово последњи пут да организацијом једне искључиво војне активности управљају и руководе Ненад Милорадовић и трговци оружјем.

Војни синдикат Србије, на основу својих законских овлашћења предложиће да Дејан Стојковић буде постхумно одликован јер је свој живот положио часно вршећи своју војничку дужност, а породици покојног Дејана, који је био међу првим члановима Војног синдиката Србије, пружићемо материјалну и правну помоћ.