СМЕНА ЛЕКАРА НА ВМА, ПОТВРДА ВУЛИНОВОГ ЈЕДНОУМЉА И НАЈГРУБЉЕГ КРШЕЊА ОСНОВНИХ ЉУДСКИХ ПРАВА

Вест о смени начелника и шефова клиника и одељења у ВМА, који су користили своја Уставом и међународним конвенцијама гарантована права на петицију и слободу мишљења, и који су поштовали Хипократову заклетву, још једна је потврда да у систему одбране влада насиље, политичка диктатура и једноумље које спроводи нико други него одлазећи министар Александар Вулин.

Устав и од Србије ратификоване међународне конвенције као и Европска социјална повеља гарантују сваком човеку и грађанину слободу мишљења и јавног изношења тог свог мишљења, а нарочито кад постоји јавни интерес да се чује мишљење које долази од струковних група и врхунских стручњака у здравству .

Администрација Александра Вулина, после низа примера кршења Устава чинећи чак и кривична дела над представницима запослених водећи незаконите дисциплинске поступке против представника нашег синдиката баш због јавних говора и мишљења, показала је да у насиљу може да оде и корак даље, да прогања баш сваког ко не мисли као они.

Оваквим поступком према лекарима из најугледније здравствене установе у Србији и региону, који су на високим и руководећим позицијама управо зато што су стручни, Вулинова администрација додатно доприноси урушавању већ значајно пољуљаног поверења у ставове Кризног штаба што изазива додатну забринутост и узнемиреност код грађана.

По закону, терет доказивања да ово није злоупотреба и мобинг је на послодавцу. Зато позивамо све колеге из ВМА који су били жртве политичког узурпатора наше војске, да своју заштиту потраже на суду и да сви видимо како ће Вулинова администрација објаснити чињеницу да су сви смењени лекари уједно и потписници јавно изнетог стручног лекарског мишљења.

Апелујемо на руководство државе да што пре удаље Александра Вулина са јавне функције коју врши јер својим криминалним, неуставним и насилничким понашањем свакодневно наноси несагледиву штету како припадницима Војске Србије тако и угледу државе у јавности и свету.