У ПОЖАРЕВЦУ ОДРЖАНО ПРВО СИНДИКАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ У СТРЕЉАШТВУ

У организацији Војног синдиката Србије, Полицијског синдиката Србије, Синдикалне организације Завода за јавно здравље Пожаревац , Синдикалне организације казнено поправног завода Забела – Пожаревац и Удружења Ратних Ветерана дана 11. новембра 2019. године одржано је прво „СИНДИКАЛНО ГАЂАЊЕ“.

На терену клуба практичног стрељаштва Гром из Пожаревца око шездесет чланова и пријатеља горе поменутих синдикалних организација су се такмичили у категорији ЦЗ99 9мм брза паљба и прецизно гађање.

У категорији брза паљба треће место заузео је Небојша Живојиновић-РВ, друго место је припало Милану Јовановићу из СО ЗЗЈЗ Пожаревац а најбољи је био Горан Радић из ВСС.

У категорији прецизно гађање треће место припало је Слађану Ђукићу-СО КПЗ Забела, други је био Дејан Дамњановић-СО КПЗ Забела, а најбољи и најпрецизнији је био Горан Радић из ВСС који је и свеукупни победник овог такмичења.

Поред такмичарског дела сви присутни су могли у ревијалном делу да се опробају у гађању ловачким оружјем калибра 12мм.

„Ово је још једна манифестација у организацији ВСС, ПСС, СО ЗЗЈЗ ПОЖАРЕВАЦ, СО КПЗ ЗАБЕЛА. Због специфичности такмичења дуго смо припремали ову манифестацију која је на задовољство свих присутних протекла на највишем нивоу, а за шта су свакако заслужни Жељко Вујичић и инструктори клуба практичног стрељаштва Гром који су несебично учествовали и поделили са нама искуства, практичне савете а пре свега мере безбедности у руковању различитим врстама наоружања. Користим ову прилику да им се још једном захвалим у име организатора и сигуран сам да ће ова манифестација прерасти у традицију. Већ сада могу да најавим за следећу годину ново такмичење као и већ традиционално такмичење у кувању гулаша и оно на шта смо највише поносни а то је „школица у природи“ за наше најмлађе.“ истакао је Горан Марић из ВСС испред организатора овог скупа.

После такмичарског дела сви присутни су наставили дружење у ресторану Лабуд где су подељене захвалнице и дипломе најбољим појединцима.