DA SE URAZUME I VLAST I OPOZICIJA

Niko od učesnika sinoćnog mirnog narodnog protesta nije bio upoznat sa namerom nekih političara da udju u studio RTS! Odgovornost sa sinoćni incident podjednako snose vlast i opozicija. Ne treba davati povod nenarodnom režimu za bilo kakvu vrstu represalije.

Bahatost vlasti je sinoć kulminirala u provociranju naroda , a emitovanje serije na prvom programu RTS u toku eskalacije narodnog nezadovoljstva vrhunac je bezobrazluka i ponizenja koje se na sreću svih nas završilo bez nasilja.

Aktuelni trenutak u Srbiji u kome su gladni, goli i bosi pobedivši strah podigli bunu protiv savremenih dahija i zuluma, mora da bude daleko od bilo kakve mogućnosti da se u Srbiji prolije bratska krv.

Režimu mora da bude jasno da sa svojim kriminalcima ne sme ni da pomisli da krene na narod i da se suprostavi njegovoj volji! Svima mora da bude jasno da je Srbija u ovom trenutku u ozbiljnoj društvenoj krizi koja se ne sme gurati pod tepih. Neka se ne usude ni jedni ni drugi da u svojoj borbi za vlast zloupotrebe narodnu muku!

Danas u Srbiji koja je na istorijskoj prekretnici mora da postoji odgovornost i neko mora da je preuzme!

Srpska vojska je uvek bila i uvek će biti uz narod! To mora da bude jasno najpre onima na čelu vojske koji donose važne odluke i koji moraju da zaštite Ustavni poredak, a ne pojedince na vlasti koji je zloupotrebljavaju i koji su na tu istu vlast došli na isti način koji smo sinoć imali priliku da vidimo . Generali u ovom trenutku imaju najveću odgovornost za mir i spokojstvo gradjana i ne smeju da dozvole da budu ni pod čijim uticajem.

Srbija danas traži pravdu i odgovornost za budućnost naše dece i Srbije.

Upravni odbor VSS