В А Ж Н О САОПШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ ВОЈНОГ СИНДИКАТА СРБИЈЕ И ОСТАЛЕ ЗАПОСЛЕНЕ У МИНИСТАРСТВУ ОДБРАНЕ И ВОЈСЦИ СРБИЈЕ 28.02.2014.

На позив Сектора за људске ресурсе Министарства одбране Р. Србије, поводом иницијативе коју смо покренули ради одлагања почетка примене појединих делова Правилника о накнади путних и других трошкова и других примања у Војсци Србије, број 443/2013 од 16.10.2013. године, који је у примени од 01.09.2013 године, делегацију Војног синдиката Србије примио је у Београду дана 14.11.2013 Разлог за покретање наше иницијативе био је првенствено мали рок за прелазак са старог на нови Правилник у коме се за поједину категорију подофицира и официра не може покренути, водити и окончати управни поступак, а у ком поступку би им се признало право на увећане трошкове становања, што ствара околности у којима они неће примати ову накнаду по неколико месеци, на који начин ће се трошковима закупа стана оптеретити њихове ионако мале плате. године помоћних министра одбране за људске ресурсе.

Представници Министарства одбране и Војног синдиката Србије на овим поводом одржаном састанку, постигли су договор да се уочен пропуст реши тако што ће се од стране надлежних служби у Војсци Србије и Министарству одбране Р. Србије, применом института привременог решења, односно одредби члана 207. Закона о општем управном поступку, обезбедити континуитет у исплаћивању накнада дела трошкова за закуп стана што заправо значи да неће бити прекида у исплати ових накнада.

ОВАЈ ДОГОВОР ЈЕ КОНАЧНО ИСПОШТОВАН У ДРУГОЈ ПОЛОВИНИ ЈАНУАРА 2014. ГОДИНЕ.

Поред наведеног као озбиљан проблем Војни синдикат Србије је истакао и динамику исплата појединих накнада које су до сада исплаћиване уз први део плате и које су као такве покривале одређене обавезе припадника по стамбеним кредитима чије рате доспевају у првом делу месеца, а које се сада исплаћују уз други део плате и тако овим појединцима стварају доцње у исплати стамбених кредита и негативне камате. Представници послодавца прихватили су предлог да у што краћем периоду отклоне овај пропуст, тако што ће предузети све мере да се део накнаде које припадници Војске Србије и Министарства одбране примају по решењима из Правилника о накнади путних и других трошкова и других примања у Војсци Србије и МО, а које се не обрачунавају путем радне листе, буду исплаћиване уз аконтацију плате у првом делу месеца.

Како се поменуто обећање није испунило Војни синдикат Србије је упутио дана 20.01.2014. године ургенцију министру одбране број 67/2014, којом је указао да није испоштовано обећање и још Након ургенције представници послодавца су отклонили и овај проблем, тако да ће уплате накнада по решењима из Правилника о накнади путних и других трошкова и других примања у Војсци Србије и МО, које се не обрачунавају путем радне листе бити исплаћиване уз аконтацију плате (сваког 6-ог у једном упознао министра одбране са проблемима који оптерећују запослене. месецу).

ПОЧЕТАК ПРИМЕНЕ ЈЕ 06. МАРТ 2014. ГОДИНЕ.

Поштоване колеге и колегинице, са задовољством Вас обавештавамо да Војни синдикат Србије, на дан 28.02.2014. године, има 3.712 чланова!!!

Захваљујемо Вам се на поверењу које сте указали Војном синдикату Србије. Пред нама је још много рада док не дођемо до крајњег циља.

Позивамо Вас да се учланите се у Војни синдикат Србије и придружите нам се у заједничком остварењу постављених циљева !!!

У Војном синдикату Србије су сви равноправни. Ми чланство не делимо. Професионални војници, цивилна лица, подофицири и официри - СВИ ЗАПОСЛЕНИ У МО и ВС, ОСТВАРУЈУ ЈЕДНАКА ПРАВА И ОБАВЕЗЕ.

Драге колеге и колегинице, пре него попуните било чију приступницу синдикату, обавезно погледајте, шта је и колико тај синдикат урадио за своје чланство и на који начин се врши расподела и трошење ваше синдикалне чланарине.

Војни синдикат Србије има јасно дефинисан Програм рада и од њега се не одустаје.

КРАЈЊИ ЦИЉ: ПОТПИСИВАЊЕ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА

ДОБРОДОШЛИ У ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ – ВАШ СИНДИКАТ