И поред тога што није извршило своју обавезу да деци припадника Војске Србије, старости до 15 година, исплати новогодишњу честитку, Министарство одбране, је овај пут отишло корак даље у непоштовању припадника војске јер није дозволило репрезентативном Војном синдикату Србије, да у сали Дома Гарде на Топчидеру дана 22. и 23. децембра одржи две позоришне представе за око 800 малишана и уз Деда Мраза им подели новогодишње пакетиће.

Ово је још један вид дискриминације које Министарство одбране на челу са министром Вулином спроводи над припадницима Војске Србије, а овај пут и над члановима њихових породица. У вези са овим чином дискриминације покренућемо поступак судске заштите.

Због оваквог дискриминаторског понашања Министарства одбране, новогодишњу представу и доделу пакетића организоваћемо наредних дана испред зграде Министарства одбране, а искористићемо ту прилику и позвати министра да исправи своју грешку и сам се прикључи овој акцији, која има за циљ да децу наших колега учини срећнијим.