Председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић је на догађају "Назови насиље правим именом" поводом обележавања глобалне иницијативе која се спроводи у Србији "16 дана активизма против насиља над женама" између осталог изјавила:

"Моја порука је да ничија патња и врисак не смеју да се заврше ћутањем. Држава је створила услове да се боримо, али то није довољно, једини начин је да се заиста боримо против насиља над женама, који год облик тог насиља био, јесте да смо сви заједно у тој борби, да знамо да постоји и физичко и психичко насиље и да не дозволимо да девојчице и жене буду повучене у себе, већ да буду активан део друштва"

Војни синдикат Србије се у потпуности слаже са оваквим ставом и позива госпођу Зорану Михајловић да нам помогне у заштити злостављаних колегиница и не дозволи да се пет врисака наших колегиница не чује зато што неко у Министарству одбране штити злостављача и поред упорног, али на несрећу узалудног указивања Војног синдиката Србије.