Једини репрезентативни и најбројнији синдикат у Војсци Србије, Војни синдикат Србије, ни једном, током целог мандата, није се састао са законским представником послодавца министром Вулином, али је био у прилици да више пута губи време са господином Лазић Зораном, тренутно челним човеком Секретаријата Министарства одбране, који неспорно из сенке управља радом целокупног система одбране уместо министра, и који и сам каже на једном од састанака, да министар служи само да се слика.

Ако узмемо у обзир чињеницу да је господин Лазић по професији адвокат, као и да се налазио и у самом врху Вулинове администрације канцеларије за КиМ, у периоду бројних спорних питања и афера проневере новца који се приливао у српске општине на северу Косова, као и да је последњих месеци актуелна прича о исплати преко 60 милиона евра из буџета војске на рачуне одређених адвокатских канцеларија које заступају дискриминисане ратне ветеране, онда не чуди што са овим функционером има проблем и једини званични представник запослених у Војсци Србије, Војни синдикат Србије.

Господин Лазић Зоран, непосредно је претпостављен Вишем војном дисциплинском суду, а пре неки дан је одбио да поништи његов неуставан, незаконит и противан међународном праву управни акт, којим се председнику јединог репрезентативног синдиката у Војсци Србије, даје отказ из војне службе. Спорно је и то, што су се представници Војног синдиката Србије, са господином Лазићем састајали више пута на тему стварања просторнотехничких услова за несметан рад тог јединог репрезентативног синдиката, као и на тему отпочињања преговора за закључење колективног уговора за запослене у Војсци Србије, али је све то било узалудно јер се господин Лазић служио искључиво обманама и лажним обећањима, наравно увек на штету запослених у Војсци Србије, што и данас чини.

У случају господина Лазића највећа мистерија је ко је он заправо и шта га квалификује да из сенке управља војском.

Ради се о адвокату из Београда, који је како сазнајемо ангажован да министру Вулину годинама пружа правне и адвокатске услуге и то за значајну апанажу, наравно у новцу. Отуд и чињеница да је део Вулиновог менаџмента још из периода канцеларије за КиМ. Ништа од тога не би било спорно да овај господин данас није секретар Министарства одбране, па овом приликом, обзиром да врши јавну функцију, тражимо да Министарство одбране и Влада Србије, јавно саопште да ли је господин Лазић Зоран, адвокат или државни функционер. Односно, ако је државни функционер, како може активно да се бави адвокатуром што се може видети и на интернет страници http://www.advzoranslazic.mojepravo.net/ где се могу видети и други контакт подаци на основу којих се може неспорно утврдити да је реч о актуелном секретару Министарства одбране.

Овом приликом захтевамо да Министарство одбране и Влада Србије, која врши надзор на законитим радом министарстава, као и агенције којима је у надлежности борба против корупције и контрола сукоба интереса, испитају рад и својство господина Лазић Зорана, а које се првенствено односе на кршење закона у односима са јединим званичним представником запослених у Војсци Србије, Војним синдикатом Србије, прогоном његовог законског заступника и Лазићевим директним ометањем и спречавањем синдикланог деловања у Војсци Србије, које траје још док се налазио на одговорној дужности у Министарству за рад. Господин Лазић, између осталог мора да објасни зашто се од октобра 2017 године, представљао као представник послодавца који до данас није извршио законску обавезу да створи несметане услове за рад јединог репрезентативног синдиката у Војсци Србије, као и то, ко је и зашто након недавног саопштења Војног синдиката Србије у коме се он спомиње, наредио Војној полицији да се узнемирава председник нашег синдиката.