Војни синдикат Србије упутио је министру одбране Републике Србије захтев за приступ инфомацијама од јавног значаја, следећег садржаја:

1. Да ли је истина да је током 2017 године, Министарство одбране, на инсистирање помоћника министра одбране за материјалне ресурсе Ненада Милорадовића, донело одлуку да се из складишта Војске Србије, предузећу Југоимпорт СДПР, прода 250000 ручних бомби по цени од 3,3 УСД за комад?

2. Да ли је истина да су ове ручне бомбе проглашене расходованим иако су потпуно исправне?

3. Да ли је истина да је предузеће Југоимпорт СДПР, ове бомбе у виђеном стању само препродало приватним предузећима из Београда, "Партизан Тек" и "Техноглобал Системс", по двоструко већој цени, а да су ове фирме исте те ручне бомбе продале Саудијској Арабији, по цени од 18 УСД по комаду, што укупно износи око 4.500.000, 00 УСД?

4. Да ли знате ко је крајњи купац ових ручних бомби?

5. Да ли је и у којој мери искључена могућност наоружавања терориста ручним бомбама из Војске Србије, обзиром да смо имали прилике да у нашим и страним медијима видимо да су руске и сиријске коалиционе снаге заплениле одређену количину оружја из Србије током борби против ИСИС у Сирији и да је за снабдевање терориста оптужена између осталог и Саудијска Арабија ?

6. Ко је испред Војске Србије одређивао цену ручних бомби и ако је већ одлучено да буду продате, зашто их војска није продала по цени од 18 УСД по комаду?

7. Ко је одговоран за то што је Војска Србије оштећена за износ од око 3.700.000,00 УСД колико износи разлика у цени коју је Војсци Србије платио Југоиморт СДПР и стварној цени коштања ручних бомби на тржишту?

8. Да ли је продајом 250000 исправних ручних бомби из складишта Војске Србије, угрожена одбрамбена моћ Србије, ако јесте у којој мери?

9. Шта је учињено са новчаним средствима од продаје ручних бомби, да ли су, где и како она утрошена, односно да ли је буџет Р. Србије приходовао од ове трговине?