Војни синдикат Србије, званично није добио обавештење да је Министарство одбране донело акт којим се легализује одлука неуставног и незаконитог Војно- дисциплинског суда.

Према тој наводној одлуци председнику Војног синдиката Србије Новици Антићу, одузет је чин чиме му аутоматски престаје служба у Војсци Србије. Уз подсећање да смо све време тврдили да тиме покушава да се спречи и наш антикорупцијски тим да истражи криминалне и антидржавне делатности у Министарству одбране и Војсци Србије, и да је овај политички процес монтиран од самог почетка. Овим највљујемо и конференцију за штампу где ћемо саопштити све појединости везане за овај случај, као и кршење међународног права, Устава и бројним другим незаконитостима.

Уједно свим члановима поручујемо да је Војни синдикат Србије, и његов Управни одбор који даје пуну подршку Новици Антићу, предвидео овакав сценарио. То и није било тешко у ситуацији када дезертер прогања осведоченог српског војника, најбољег у класи, ратног ветерена, са одличним резултатима у служби којој припада.

И поред одлуке какву год донесу и она постане званична Новица Антић остаје председник Војног синдиката Србије. То је предвиђено актима синдиката и легитимном и законском одлуком Управног одбора и Скупштине Војног синдиката Србије.

Управни одбор је у сталном заседању.

Иза ове одлуке да Новица Антић добије отказ у Војсци Србије, стоје стране обавештајне агентуре које чине све да униште Војску Србије! У то смо потпуно сигурни.

Као и да је иста одлука директно подређена интересима оних који желе да изазову хаос у држави, подривање борбене готовости Војске Србије и настављање урушавања система безбедности.

Управни одбор Војног синдиката Србије о свим својим даљим активностима обавештаваће чланство на нашем званичном сајту, твитер налогу, андроид апликацији и друштвеним мрежама.

Уколико је ова информација тачна, Министарство одбране, вратило је Србију један век назад и извршило најгрубље кршење међународног права и ревидиране Европске социјалне повеље о којој је Србија донела закон. А о поштовању Устава и закона Републике Србије да не говоримо. Овај срамни и кукавички чин убица међународног права, још једном доказује да Србија тоне на дно и да није правна држава.