Тражимо од свих безбедносних служби државе Србије да хитно отворе истрагу против Зорана Лазића, секретара у Министарству одбране Републике Србије и десне руке министра Александара Вулина.

Господин Лазић, својим чињењем, као и нечињењем, одавно је заслужио да се нађе на новинским страницама „црних хроника“ , али уз заштиту одређених лобија који су до просјачког штапа довели српску војску и српске војнике - овај „гогољевски“ чиновник проширује своју моћ. Притом секретар Лазић, и поред тога што његов министар тако гласно брани међународно право, гази Устав, законе, међународне конвенције, синдикална и грађанска права и слободе, а у далекосежном свом деловању подрива борбену готовост Војске Србије, сарађујући посредно и са трговцима оружјем за које се сумња да српско оружје испоручују терористичким организацијама које су на црним листама свих водећих светских сила од САД до Русије.

Узалудно је да указујемо и позивамо безбедносне службе државе Србије, да обаве разговор са представницима Војног синдиката Србије, и њиховим информативним и антикорупцијским тимом, како би им уступили своја сазнања о финансирању пројеката са приватним фирмама  и сумњивим новчаним трансакцијама, о контактима са трговцима оружјем из Саудијске Арабије, контактима за безбедносно интересантним лицама из страних обавештајних служби,  о набавци делова за возила Војске Србије, о испумпавању из буџета готово 60 милиона евра преко адвокатских канцеларија, о распродаји и уништавању војне имовине.... Службе то знају, али ништа не предузимају.

Војни синдикат Србије припрема кривичну пријаву због гушења међународним правом гарантованих синдикалних и основних људских права и слобода, које ћемо доставити свим релевантним међународним организацијама у ЕУ и Русији.

Плодове рада секретара Лазића, који је најближи сарадник министра Вулина, још из времена Канцеларије за Косово и Метохију, видимо данас, када позиција Србије по питању одбране Косова и Метохије никада није била гора у последњих неколико година. Међутим, никада нису истражени милионски послови, нити проверен одлив огромног новца који је држава Србија улагала у инфраструктурне пројекте на северу Космета. И опет је секретар Лазић био ту негде, где је новац и где су сумњиве работе, као што је био ту и кад се под вересију давао београдски аеродом и ко зна где још.

Сада овај чиновник покушава да се сакрије иза шуровања са „комби“ синдикатима у Војсци Србије, док чини све, чак и кривична дела, да угаси једини репрезентативни синдикат. Ти „комби“ синдикати имају за циљ да „величају лик и дело“ министра Вулина, док све побрајане сумњиве работе кримогених ликова из Министарства одбране и њихових „комбинација“ не буду спроведене у дело.

Сазнања Војног синдиката Србије одавно су сачувана на сигурном месту. И ето, позивамо врлог секретара Лазића да нас због свега изреченог тужи, пошто наше кривичне пријаве увек заврше у нечијој фиоци. Тако ћемо јавно моћи да укажемо на све незаконитости и подлости иза којих стоје он и његови налогодавци, али и послушници.

„Дуготрајно робовање и рђава управа могу толико збунити и унаказити схватање једног народа да здрав разум и прав суд у њему отанчају и ослабе, да се потпуно извитопере. Такав поремећен народ не може више да разликује не само добро од зла у свету око себе него ни своју властиту корист од очигледне штете“- каже велики Иво Андрић.  Ако сте, господине Лазићу мислили да је српски народ и српска војска у том стању свести, варате се.