Војни синдикат Србије, обавештен је од кабинета председника Владе Републике Србије да је Влада примила позив јединог репрезентативног синдиката у Војсци Србије да приступи преговорима за закључење колективног уговора за запослене у делатности одбране и наложила ресорном Министарству одбране да поступи по том захтеву.

Од свих досадашњих влада, ова је једина одговорила позиву представника наше војске и закону, да се кроз закључење колективног уговора реше нагомилани статусни, социјални и материјални проблеми српских војника, као и да се спречи даље кадровско урушавање Војске Србије и њене оперативне способности. Најважнији ресурси сваке војске јесу људски ресурси, а држава има дужност и законску обавезу да тај ресурс очува и сачува.

Управни одбор Војног синдиката Србије понавља да је закључење посебног колективног уговора за запослене у војсци један од примарних националних интереса у актуелном геополитичком тренутку у коме се Србија налази. Српска војска и њена снага огледало су моћи државе, и данас је бесмислено понављати грешке из блиске нам историје, када је наша земља у кључним историјским моментима плаћала превелику цену због које смо најстрадалнији народ у 20 веку. Држава је јака колико је јака њена војска, а војска је јака колико је војник задовољан.

У том сврсисходном националном пројекту којим би се на одређени период јасно дефинисала стратегија у делу јачања одбрамбене моћи земље нема места личним сујетама, амбицијама и бесмисленостима које су до сада биле главне препреке у непотписивању овог историјски важног документа. Као државотворна, национална и патриотска организација Војни синдикат Србије се као и увек ставља на располагање и даће подршку свим одлукама које доприносе добробити Војске Србије, српском војнику, а самим тим држави Србији и њеним грађанима.

СНАГА ПОВЕРЕЊЕ ПОШТОВАЊЕ
ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ