Не постоји тема о којој се више причало, громогласно најављивало и (зло)употребљвало у изопаченом политичком маркетингу, него што је то изградња јевтиних станова за припаднике службе безбедности.

У Србији је изграђено 17 400 станова за припаднике Војске Србије, МУП и безбедносних служби, по цени од 500 евра по квадрату.

Када се изгуби суштина и циљ једног значајног пројекта дође се до ситуације да годинама касније, ни ашов није убоден, а камоли изграђен и један стан. Последњи термин за почетак изградње, бар према најави из јануара од стране Министарке (са великим М) грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуру најављен у јануару ове године, био је март. Децидирано министарка Зорана Михајловић је изјавила у јануару ове године. "Припремили смо локације на којима могу да се граде станови већ од марта, у шест градова. Засад је одређена једна локација у Београду, а станови ће се такође градити и у Врању, Нишу, Краљеву, Крагујевцу, Новом Саду". Михајловићева је ово изјавила након друге седнице Комисије за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности”.

Не знамо да ли та Комисија за припрему предлога зна да је сезона грађевинских радова поодавно почела? Знају ли поједини министри, политичари и њихови сатрапи да се играју са угледом институције којој народ највише верује, представљајући народу паралажу са изградњом „јевтиних станова“- који су све само то нису!

Под један. Цена од 500 евра, када општине узимају учешћа и дају повластице јесте комерцијална цена у којој извођачи радова имају добру зараду!

Под два. Припадници служби безбедности су кроз одвајања, ускраћивање и смањење зарада, одсуства од породица, маргинализацијом и мобингом који свакодневно трпе одавно заслужили да им се обезбеди кров над главом. А не да им се причом о изградњи „јевтиних станова“ у народу ствара утисак да је тај крваво стечени квадрат од 500 евра малтене -бесплатан.

Под три. Као и до сада, свега што су се у последњих 30 година дохватили српски политичари, а без укључивања представника репрезентативних синдиката у реализацију пројекта-обесмисли су и злоупотребили. Отуда са пуним правом очекујемо да се кроз овај "програм изградње" по ко зна који пут промовише корупција, пљачка са локацијама за изградњу, бесомучна пропаганда која већ годинама траје и на крају-најбруталнија злоупотреба приликом евентуалне њихове доделе! Већ слутимо да би први у реду за кључеве стајали сви полтрони, каријеристи, климоглавци и корупционаши из Генералштаба и Министарства одбране, као и осталих служби безбедности јер је најновији стамбени правилник у ВС тако направљен, наравно опет иза леђа репрезентативног синдиката.

И на крају- Дај Боже да грешимо!