Саопштење Војног синдиката Србије поводом првог маја- међународног празника рада

На данашњи дан, када се слави међународни празник рада, радници у Србији, на жалост, немају разлога за прославу. А камоли обележавање празника са актуелним државним синдикатима, које предводе господа Орбовић и Стојиљковић. Останите данас са својом породицом и немојте бити део естрадно-фолклорног обележавања празника смишљеног у главама соцреалистички васпитаних синдикалаца.  Не постоји држава у којој су радници више обесправљени и где је идеја синдикализма овлаплоћена у деловању лажних синдиката доведена до бесмисла, полтронства, слепог подржавања сваке власти само зарад сопствених, личних интереса.

Српски радник данас преживљава са платом од тридесетак хиљада динара, гуши се у зеленашким кредитима којима је школовао децу, плаћао комуналије, у некој врсти феудалног уређења и државног система у коме стрепи кад ће му извршитељи доћи по данак.

То је стварност српског радника!

Голгота преживљавања и понижења.

Војни синдикат Србије никада неће пристати да се права радника, која гарантују међународне конвенције и Устав ове државе, газе и да радници буду обесправљени у бројним приликама наше сиве свакодневице.  Код такозваних  „страних инвеститора“ српски радници раде за најниже зараде на свету у сфери аутомобилске индустрије. Војници бушних чизама и без адекватне надокнаде чувају копнену зону безбедности. Полицајци имају мања права него ли криминалци.  Радници у јавним установама мобигнују се под управом сумњивих партијских кадрова...

Никада у историји српског синдикализма није постојао зрелији тренутак за општу саборност свих искрених покрета, синдиката, удружења, уједињавање око заједничке идеје и права на живот и рад!

Само груписањем свих снага и оних који протеклих тридесетак година нису изгубили образ пред радницима, можемо да свој положај поправимо и устројимо стање ствари и  тако да дугорочно решимо свој статус пред послодавцем. Ма ко био тај послодавац.

Да би се дошло до заједничког циља, који се једноставно сам дефинише након тродеценијског угњетавања, гажења радничких права, пљачкашких приватизација и деловања управо такозваних синдикалаца попут Орбовића, уједињење здравих синдиката је прека потреба. И она је наметнута од оних који су прешли црвену линију у гажењу достојанства српског радника!

Војни синдикат Србије сарађује са Полицијским синдикатом Србије, другим искреним синдикатима и удружењима, али и међународним организацијама у Русији, Европи, Словенији и Македонији и покретима који штите интересе својих чланова. На темељу таквог обједињавања ресурса, српски радници морају да се уједине око једног јединог циља -  да своја права штите инстутиционално и снагом своје воље.

И да то чине изабраници чистог образа и руку.