Састанак са Алексејом Риљевим, саветником Дмитрија Рогозина, потредседника Владе Руске Федерације

Председник Војног синдиката Србије Новица Антић и Драган Станојевић, председник покрета представника српског расејања  Родољуба и дијаспоре "РОД" састали су се јуче са Алексејом Валејревичем Риљевим, помоћником и саветником Дмитрија Рогозина, потредседника Владе Руске Федерације. На састанку са високим и утицајним руским представником констатована је обострана заинтересованост за побољшање и унапређење пријатељских и братских односа између Војног синдиката Србије са сродним војним и ветеранским организацијама Руске Федерације. Та сарадња биће усмерена ка размени искустава и едукацији у деловању ка побољшању положаја и статуса припадника наше војске, али и заштити њихових радних и људских права гарантованих међународним конвенцијама.

Уједно са Драганом Станојевићем, председником покрета српске дијаспоре РОД која заступа интересе пет милиона Срба у расејању разговарано је о деловању које ће промовисати очување националних интереса Републике Србије у оквиру постојећих граница, поштовање резолуције 1244 и враћање тзв „косовског питања“ под окриље Уједињених нација, уставобранитељство када је у питању евентуални покушај промене државних граница, укључивање међународних институција у остваривање основних људских и радних права запослених у Војсци Србије, као и чврста сарадња у вези са организовањем хуманитарних и других интересних акција српске дијаспоре ради помоћи припадницима Војске Србије.