ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Мишљење Управног одбора Војног синдиката Србије да је нареба о одузимању мобилних телефона од припадника Војске Србије незаконита, потврђена је и упозорењем изреченом Министарству одбране од стране Родољуба Шабића, повереника за информације од јавног значаја и заштиту података. Дакле, НЕУСТАВНА И НЕЗАКОНИТА наредба коју су, према упозорењу Војног синдиката Србије, припадници војске масовно одбили да потпишу јесте озбиљан преседан у покушају увођења партократије и наставак бесрамног чина наметања идеопоклонства. То неразумље отпочело је покушајем "качења слика", а наставља се мобингом запослених, удворишту каријериста доношењем незаконитих одлука, који је стран професионалној и државотворној организацији каква би Војска Србија требало да буде.

Ми у овом тренутку не знамо где је граница идепоклоника, који зарад својих личних интереса, да јавност не би била упозната са бројним малверзацијама као што је плаћање поправке пет возила просечне старости од 30 година за 130 хиљада евра, срозавају углед институције којој народ највише верује. Али њихова реакција на упозорење Поверника од јавног значаја- најпримитивнијим демагошким и политиканским речником, говори о важном моменту у њиховом поимању институција и државе. Упозоравамо их, још  једном, да не чине кривична дела, да у овом важном тренутку не деморалишу ионако исцрпљену, осиромашену и понижену српску војску.

Са друге стране, добронамерно упозоравамо и њихове политичке менторе, оваплоћене у лику и делу министра са црном униформом, да се ова интересна групација озбиљно отргла контроли, па себи узима за право да свакодневно крши законе Србије и гази права припадника војске.

Војни синдикат Србије увек је на страни закона и Устава, то му је основна сврха постојања и улога, а као патриотска и државотворна организација неће дозволити угњетавање припадника војске које заступа и штити. Поносни смо и на своје чланове који су препознали тренутак да овом прећутном синдикалном акцијом, и одбијањем потписивања срамне и незаконите изјаве, покажу свима који су вишедеценијском окупацијом фотеља у МО изгубили додир са стварношћу, а сваки дан ћемо их подсећати шта је образ и част српског војника!

Снага Поверење Поштовање

ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ