ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Саопштење Војног синдиката Србије о извргавању руглу униформе славне српске војске у ријалитију „Задруга“ на националној телевизији имало је за један дан преко 150 хиљада прегледа на нашој страници. Војни синдикат Србије је примио на хиљаде порука и позива подршке настојању да заштитимо углед институције којој народ највише верује.

Заједно смо морали да станемо на пут баналном урушавању њеног угледа који је стекла кроз историју и овековеченим борбама од Косова, Дрине до Паштрика и Кошара. Успели смо да се понижавање српског војника прекине, и да учесници ријалитија врате униформе са ознакама Војске Србије организатору овог накарадног перформанса.

У времену националне бруке и понижавања, док нам високог државног функционера шиптарски терористи развлаче и шутирају по улицама српског Косова и Метохије – успели смо да прекинемо другу бруку и исмевање званичних ознака Војске Србије од стране промискуитетних ликова, талога овог друштва и система. И то на телевизији којој су уступљени национални ресурси ове државе.

То је са једне стране велика победа саборности и слоге чланова нашег синдиката, јер без заједничког и оваквог вида притиска ова брука и даље би се одвијала пред очима одговорних у Војсци Србије. Са друге стране, то је и пораз свих надлежних у Генералштабу који су својим не реаговањем подржали бестијалну злоупотребу српске униформе.

Каже се „не пада снег да прекрије брег него да звериње покаже свој траг“. У овом случају „звериње“ је показало свој траг- ћутањем! Ћутали су и нису се огласили сви надлежни од Управе за односе са јавношћу до менаџмента Министарства одбране, где седе и бивши тужиоци који добро разумеју тежину кривичног дела које је учињено злоупотребом униформи. Тако су показали и свој срамотни траг који ће остати иза њих. Нису се либили да се у свакој прилици, сваком тренутку понизно, полтронски и најбеднијим увредама на рачун Војног синдиката Србије додворавају министрима и државним функционерима. Нису се либили да подрже пресуду за вербални деликт, качење слика, незакониту наредбу о одузимању телефона и многих других декадентних појава у Војсци Србије, као да Војска Србије постоји због њихових вишедеценијских функција у фотељама које су зарадили полтронством и нечињењем и због чега су појединци одликовани медаљом за ревносну службу.

Ћутао је и у одбрану униформе која је јуче ношена на најнепримеренији начин, није устао ни начелник Генералштаба, који зна да укори старешину што носи црне рукавице или војника који не носи капу. Ни министар одбране, који је већ показао и доказао да не зна како изгледа српска униформа, носећи и парадирајући у црном комбинезону пред постројеном српском војском. Њему, министру, што народ каже није ни замерити, с обзиром да војску није служио. Али они у Генералштабу, који предводе све исцрпљене, гладне и понижене војнике који чувају границе државе и који би за српску државу сутра поново ратовали и дали животе, морали су да осуде скрнављење униформе.

Још једном се захваљујемо свим члановима Вoјног синдиката Србије, припадницима Војске Србије и народу, који су стали у одбрану части коју са собом носи српска униформа.

Служимо Србији!

СНАГА, ПОВЕРЕЊЕ, ПОШТОВАЊЕ

Управни одбор Војног синдиката Србије

Илустрација извор: Министарство одбране