Војни синдикат Србије, поднео је данас преко својих правних заступника, кривичне пријаве против двoјице генерала, начелника Генералштаба и команданта Команде за обуку Војске Србије.

Генерали се сумњиче да су над више лица, припадника Војске Србије извршили кривично дело "злостављање потчињеног и млађег" из чл. 406. Кривичног законика.

Између осталог, један од пријављених се сумњичи да је на начин супротан закону и правилима војне службе, у периоду од годину дана, константно физички злостављао око две хиљаде својих потчињених тако што је наредио да припадници Војске Србије, носе заштитне маске непрекидно и до 90 минута, без обзира да ли се налазе у канцеларијама или на отвореном простору.

Као што је недавно најавио, Војни синдикат Србије, у потпуности ће одговорити својој законској обавези и ставити се у заштиту припадника Војске Србије, које заступа као репрезентативни синдикат. Без обзира на притиске које тужилаштва трпе да по оваквим пријавама непоступају или да их неосновано и незаконито одбацују, што је до сада био случај. Сваку аномалију у раду коју приметимо процесуираћемо у складу са законом и јавно обелоданити у циљу заштите својих чланова и свих запослених у Министарству одбране, као што је то недавно било у случају "капетан".

И сам Председник Републике више пута досад је изјавио да су пред законом сви једнаки и да нема заштићених, видећемо да ли тако бити и у овом случају.