Синоћна изјава Председника Вучића у гостовању на Хепи телевизији, у којој српског официра назива барабом, може да има само два лица. Прво је да Председник није обавештен о детаљима догађаја у коме је пре пар дана потпуно неосновано ухапшен наш колега и официр ВС због вербалног сукоба са активистима СНС, а друго ближе истини је да Председник све зна и да тако безосећајно и са намером, уз злоупотребе власти на свим нивоима, свој лични и интерес странке коју заступа, ставља изнад јавног интереса, закона и пре свега истине, не презајући од тога да линчује и провлачи кроз блато оне за које зна да нису починили то што им се приписује, само зато што не мисле као он и његови истомишљеници. Оваквим понашањем Председник је најгрубље прекршио Устав јер директно насиљем утиче на вољу и слободу мишљења грађана Србије и дао је себи за право да истовремено буде тужилац, суд и џелат.

Нашег колегу, који иза себе има беспрекорну службу у специјалним јединицама, који је више пута награђиван и похваљиван, који је извршавао најсложеније задатке чак и у борбеним условима, који говори стране језике и има завршене све специјалистичке обуке, супруга и родитеља, оца троје деце, који тог дана ни над ким није извршио насиље, назвати барабом само зато што није симпатизер неке странке, је издајнички и кукавички чин. Ми српски војници, никоме никада кроз историју нисмо дозвољавали да нас вређа и понижава па нећемо ни ономе за кога је Мурат већи војсковођа од Цара Лазара, Војводе Мишића, Бојовића и других славних српских војсковођа. Овом својом изјавом Председник Вучић, значајно је урушио свој већ прилично пољуљан углед и ауторитет код припадника Војске Србије, јер је између осталог и оне који га непосредно обезбеђују посредно назвао барабама.

Свима у Србији постављамо питање ко је у овом случају бараба? Да ли они који над свима нама последњих година и месеци свакодневно врше јавно и политичко насиље грубо газећи Устав и законе, они који штите криминалце и сами учествују у криминалу или часни српски војници који у потпуности извршавају заклетву дату отаџбини и народу.

Војни синдикат Србије до сада се неколико пута обраћао Александру Вучићу, тражећи да припаднике Војске Србије заштити од бахатог понашања појединаца на важним државним функцијама, пре свега министара одбране и рада, али он тада није био тако ефикасан као синоћ на Хепи телевизији. Није се удостојио ни да одговори на наша писма, a камоли да се стави у службу Устава и закона и односи према свим грађанима једнако, без обзира на своје личне и страначке ставове.