Данашња изјава министра Вулина у којој капетана ВМ назива насилником и изјава генерала Диковића у којој прети позивањем на дисциплинску одговорност капетана ВМ је бахатост, политичко насиље и најгрубља злоупотреба службеног положаја.

Од министра Вулина навикли смо да слушамо неодмерене и скандалозне изјаве али са позиције министра одбране свесно називати насилником официра Војске Србије за кога знате да ни над ким није извршио насиље је не допуштен јавни линч и свесно и намерно кршење претпоставке невиности.

Међутим, више је забрињавајуће понашање генерала Диковића који последњих дана са министром Вулином отворено учествује у политичкој предизборној кампањи и Војску Србије користи у политичке сврхе отворено се стављајући на страну и у службу владајућих политицких странака. Генерал Диковић је по ко зна који пут показао да је слепи слуга политичара стављајући се у службу власти тако сто је капетана ВМ јавно огласио кривим за нешто што и он зна да није учинио. Данашња Диковићева изјава да ће против официра ВМ покренути дисциплински поступак због тога што није дозволио да га узнемиравају активисти СНС је бахатост и најгрубља злоупотреба положаја начелника Генералштаба. Он неспорно зна да не постоји ни један правни основ да се против припадника Војске Србије покрене и води дисциплински поступак због нечег што се десило ван службе, али је себи ипак дао за право да прекрши закон и официра Војске Србије провлачи кроз блато како би наставио да се додворава политичарима на власти. Од Војне полиције Диковић је добио детаљне извештаје и зна да се тог дана у Ртањској улици на Звездари није десило насиље, а још мање да је насиље извршио официр Војске Србије. Но то Диковићу није битно он је и овај пут показао кукавичлук и није се ставио у заштиту припадника Војске Србије јер не сме да се супростави бахатим појединцима на власти. Он је тако свесно постао саучесник у медијском линчу човека који је стао у заштиту своје породице, Устава и закона и ни над ким није извршио насиље.

У свему овоме Вулин и Диковић ни једног тренутка не постављају питање одакле активистима владајуће странке спискови са личним подацима грађана, зашто су активисти одбили да полиција позове хитну помоћ и прегледа их, ко је утицао на јавног тужиоца да промени своју одлуку и покрене поступак против капетана ВМ иако се у почетку изјаснио да у његовом поступању нема елемената кривичног дела и на крају, да ли је лажно пријављивање које су учинили активисти СНС кривично дело.

Војни синдикат Србије најоштрије осуђује кукавичко и срамно понашање министра одбране и генерала Диковића и позива да се њихова одговорност за злоупотребу службеног положаја у овом случају и злоупотреби Војске Србије у политичке сврхе, преиспита.

Илустрација извор: РТВ