ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Правни тим Војног синдиката Србије позива војне ветеране да не туже државу односно Министарство одбране за дискриминацију јер је реч о обичној добро осмишљеној превари!

Тим путем се новац из буџета војске прелива на рачуне две адвокатске канцеларије из Ниша и Крушевца, а ветерани од тога немају ништа.

Ових дана у јавности је актуелно да се ратним ветеранима нуди да преко адвоката туже државу за дискриминацију због непризнавања права на новчану помоћ. Пресуду добију, али новац због застарелости, ( три године) не могу да наплате! Просто речено од новца ветерани немају –ништа! Међутим, адвокати наплаћују своје трошкове у износу преко 200000 динара и процена је да ће се из буџета Министарства одбране током 2018.године, на рачуне адвокатских канцеларија исплатити 65 милиона евра. Да овај новац остане у војном буџету сваки припадник наше осиромашене војске могао би да добије повишицу од 300 евра месечно, а о набавци опреме и наоружања да не говоримо.

Поједини часни људи у Министарству одбране и представници Војног синдиката Србије, на једном од састанака са секретаром Министарства одбране у јануару ове године, предлагали су да Министарство одбране или Влада Србије, свим ветеранима призна да су по овом основу дискриминисани, на који начин би се спречило даље подношење тужби и пљачкање буџета у поступцима где ветерани осим мртвог слова на папиру не добијају ништа. На овај предлог челни људи Министарства одбране од којих су неки и сами адвокати, остали су неми и до данас ништа нису предузели да се исисавање милионских износа из буџета заустави.

Уједно позивамо наше ветеране, који су доказали тамо где треба, како се брани Отаџбина, да још једном покажу свој патриотизам и спрече крађу војног буџета тако што ће одустати од ових тужби, а од Министарства одбране тражимо да се под хитно донесе акт којим ће се ратним ветеранима признати да су у погледу новчане помоћи по основу боравишта у неразвијеним срединама били дискриминисани. Српски ветерани су хероји ове земље. Зато је неопходно одмах донети и Закон о ветеранима, у коме ће се тренутни поражавајући статус оних који су крварили за Србију, бити дефинисан сходно свим међународним стандардима.