Поштовани чланови Војног синдиката Србије,

Поштовани чланови Војног синдиката Србије, Безмало све политичке странке, покрети и организације у протеклом периоду тражиле су да их подржимо пред београдске изборе, што нам као организацији импонује и говори о нашој снази и утицају, како у јавном мњењу тако и у броју чланова. Иако не мислимо да синдикализам не подразумева политичку борбу и учешће на изборима (постоји безброј примера где представници синдиката имају представнике у парламентима посебно у земљама Европске уније) – мишљење чланова Управног одбора Војног синдиката Србије је да ни један политички субјект тренутно не завреднује пажњу и подршку јединог и првог репрезентативног синдиката у историји Војске Србије.

Наравно да никоме не оспоравамо да сходно уставном праву, свом опредељењу изађе и гласа по својој савести!

Међутим мишљења смо да је Србија данас земља где је радник обесправљен, српски војник понижен, полиција политизована и оптерећена лошим и непрофесионалним кадровским решењима, где су поједини страни инвеститори уздигнути на пиједестал робовласника... У Србији земљи која је протеклих тридесетак година опљачкана и доведена на руб пропасти, где се не поштују ни донети Закони о раду, бесмислено је подржати било коју политичку опцију – а све странке, част појединим, свих ових година су на овај или онај начин учествовале у девастацији Србије.

Мишљења смо да је српском раднику остало да се кроз удруживање и стварањем Уније слободних синдиката, боре за своја права, свим законом дозвољеним средствима. Остављени смо сами себи, да расчистимо смеће у свом дворишту, отерамо синдикалне лидере који раде искључиво у корист послодаваца из ситношичарђијских интереса, да се тргнемо из 30-годишње агоније када смо гледали како нам криминалци купују фабрике и избацују нас на улицу, а земљу безобзирно пљачкају и отимају државну имовину. Да нам деца не одлазе по белом свету, да обновимо државу и друштво отргнемо од криминала, ријалитија, политичке и моралне проститиције која нам се свакодневно сервира преко медија.

Отуда своју подршку, снагу и енергију морамо уложити у стварање јаког, ефикасног и утицајног синдикалног савеза како би заштитили –сами себе!