ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Пред Војнодисциплинским судом у Нишу сутра се наставља  суђење Новици Антићу, председнику Војног синдиката Србије.  Антић се суди због говора на протестима Војног синдиката Србије у Београду, током 2016. и 2017. године, чиме се на незаконит и ригидан начин гуши право на слободу говора, коју гарантује Устав ове земље.

Позивамо све медије да присуствују овом срамном суђењу у згради Војнодисиплицнког суда у Нишу, Трг Краља Александра 2 са почетком у 12 часова.

На мала врата овим се неуставно и супротно европским вредностима данашњице, у Србији поново уводи дело „вербалног деликта“, посебно што је Антић своје изјаве давао као синдикални лидер, а није згорег подсетити да је реч о врхунском професионалцу који  је до сада за рад у служби више пута награђиван и оцењиван највишим службеним оценама.  Последњи пут слободна реч „суђена је и хапшена“  на процесу Гојку Ђоку, 1983. године, за књигу „Вунена времена“. Да буде све апсурдније Уставни суд, дао је став да Војноисциплински суд није суд, тако да се Антићу практично суди пред судом који нема основа да суди представнику једног независног правног лица какво је Војни синдикат Србије.