Војни синдикат Србије, захтева од Председника Републике, као главнокомандујућег Војсци Србије, и претпостављеног начелнику Генералштаба, као и од војнодисциплинског тужиоца, да против Начелника Генералштаба Војске Србије, генерала Љубише Диковића, покрену поступак за расправљање његове војноднодисциплинске одговорности, јер је дана 11. јануара 2018. године, а и раније у продуженом трајању, свестан свога дела и његове забрањености, потпуно умишљајно, починио више дисциплинских преступа из члана 149. став 1. тачка 4) ''насилничко, увредљиво или недолично понашање или изазивање нереда, свађе или туче у служби''; тачка 5) ''поступање којим се вређа достојанство подређених, нарочито с обзиром на пол, верско убеђење или националну припадност или кршење права која им по закону припадају'' и тачка 12) ''злоупотреба службеног положаја или прекорачење службеног овлашћења''.

Генерал Љубиша Диковић, је данас приликом обиласка јединица у Сремској Митровици, злоупотребљавајући свој службени положај, а супротно одредбама Правила службе Војске Србије, које обавезују све у војсци да међусобно комуницирају са уважавањем и да се у служби уздржавају од свађе, а пред више лица, генерала, високих официра и подофицира, на најгрубљи начин вређао једног старешину Војске Србије, називајући га најпогрднијим и увредњивим именима и обраћајући му се са ти.

На овај начин генерал Љубиша Диковић, као највиши војни официр, личним примером је по ко зна који пут показао свима у Војсци Србије, да за њега закони и правила не постоје, да је он изнад њих и да Војску Србије сматра његовим приватним власништвом, а припаднике Војске Србије својим поданицима. Ово није први пут да се генерал Диковић тако дрско понаша према потчињенима и млађима, он је то чинио више пута до сад, према својим најближим сарадницима и другим припадницима Војске Србије, чак и члановима Војног синдиката Србије, не либећи се притом пред ким, кад и на ком месту то чини.

Војни синдикат Србије ће наредних дана, са својим правним тимом, сагледати основаност за подношење и кривичне пријаве против генерала Љубише Диковића, јер постоје основи сумње да је на описан начин починио и кривично дело ''Злостављање потчињеног и млађег'' из члана 406. став 2. у вези става 1. јер је исто почињено према више лица у продуженом трајању од којих су нека због оваквог његовог поступања трпела и сада трпе озбиљне душевне патње. Многи припадници Војске Србије били су жртве оваквог понашања генерала Диковића, а последњи догађај био је ''кап у чаши'' да се по овоме огласи Војни синдикат Србије, који ће као једини репрезентативни синдикат, у потпуности одговорити својој основној улози и пружити помоћ и заштиту припадницима Војске Србије којима се на један дрзак и безобзиран начин угрожавају основна људска права и слободе, а потом и права из радног односа.

Позивамо и министра одбране, господина Александра Вулина, да предузме мере из своје надлежности да се овакво негативно понашање искорени, како угледајући се на начелника Генералштаба и његов лични пример, свађе и недисциплина не би постали учесталији и код других припадника Војске Србије, чиме се наноси несагледива штета угледу система одбране и међуљудским односима унутар војске. Такође позивамо министра одбране, да са репрезентативним Војним синдикатом Србије, спроведе анонимну анкету међу припадницима Војске Србије о томе да ли и у којој мери имају поверење у генерала Љубишу Диковића, што сматрамо да је предуслов да би неко могао да обавља овако важну и одговорну дужност.