Свим грађанима братске нам Републике Српске честитамо Дан Републике и крсну славу Свети Стефан.

Република Српска је једна од највећих националних победа Срба у 20 веку, и извориште које нас у матици надахњује да се истраје, сачува Косово и Метохија, да се вратимо коренима и традицији, да се обновимо и умножимо. Још је Толстој рекао да „рат оплемени људе“. Данас у Републици Српској, управо се распламсао национални пламен, што се може видети по поштовању коју српска младост има према свима који су допринели стварању и очувању РС.

Чланови јединог и првог репрезентативног Војног синдиката Србије, свој браћи у Републици Српској желе да следећу годишњицу прославе уз почасну гарду своје Српске војске. У нама, увек имате подршку, искрену и пуну поштовања према свему што сте постигли и што радите на очувању српског национа.

Уједно на овај дан не смемо заборавити ни оне који су осуђени у Хашком трибуналу, српског хероја Ратка Младића и др Радована Караџића, и њихове заслуге у очувању српског народа, и стварању српске државе.