Како је Војни синдикат Србије обавештен од стране својих чланова, запосленима у Команди за обуку данас нису реализоване новогодишње честитке за децу старости до 15 година. Једини разлог за ово је самовоља команданта Команде за обуку, који је супротно инструкцијама министра одбране, уместо у рачунски центар Министарства одбране податке за исплату усмерио ка кадровској служби Команде за обуку.

Пошто сматрамо да нема сврхе постављати питање начелнику Генералштаба, постављамо питање врховном команданту и министру одбране, шта ће предузети поводом самовоље команданта команде за обуку, мобинговања запослених и константних слободних интерпретација важећих закона и прописа.

Војни синдикат Србије захтева покретање дисциплинске одговорности пред надлежним војнодисциплинским судом против команданта Команде за обуку и то по основу одбијања наређења министра одбране.

Надамо се да и овај случај неће бити заташкан од стране начелника Генералштаба, те да ћете нас разуверити да је војнодисциплински суд институција која служи искључиво за застрашивање неистомишљеника виших и високих официра.