ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Свака добробит припадника Војске Србије, Министарства одбране и наших колега из полиције и безбедносних служби заслужује похвалу и захвалност. Тако и коментаришемо одлуку о повећању плата и једнократне помоћи, која је одлуком Председника Србије и актуелног министра одбране донета. Неспорно је да су наша беспоштедна синдикална борба, протести, указивање на аномалије и друге репресивне мере, допринели таквој одлуци и да су ови уступци резултат настојања синдиката да се побољша материјални статус припадника Војске Србије и запослених у Министарству одбране.

Међутим, стојимо на становишту да су ове мере краткорочне и да стање у Војсци Србији заслужује систематско решавање проблема. Једно од тих дугорочних решења је потписивање колективног уговора, без кога је готово немогуће решити статус професионалних војника и спречити дискриминацију цивилних лица на служби у Војсци Србије.

Ужаснути смо чињеницом да челни људи Војске Србије прикривају стварно стање у коме се налази наш одбрамбени систем. Па чак и од Председника Републике. Само искреним приступом и прерасподелом средстава ствари се могу врло брзо решити. За ту истину и добробит припадника Војске Србије, као једини репрезентативни синдикат у систему одбране Војни синдикат Србије и даље ће се борити свим правним средствима прописаним законима и Уставом наше државе.