„Драга браћо, ваш рад достојан је путу славних предака, светли је пример како се служи свом народу“ – каже се у захвалници коју је Војном синдикату Србије упутио Виктор Озеров, утицајни председник одбора за одбрану и безбедност Руске Федерације поводом петогодишњице постојања и посете високе делегације Међународне организације Бојево братство из Русије и Уније синдиката свих безбедносних служби Руске Федерације. Према речима Озерова сарадња синдиката безбедносних служби Руске Федерације и Војног синдиакта Србје прави је пример пријатељских односа двеју земаља које треба неговати и стално унапређивати.

„Поштовани пријатељи, представници Војног синдиката Србије, са великим задовољством честитамо ваш празник и свету Славу и искрено желимо здравља и снаге за заштиту славне и лепе нам Србије, коју невероватно дубоко волимо. Од срца сваког члана Изасланства Одбране Руске Федерације у Београду“- каже се у писму Амбасаде Руске Федерације које потписује помоћник Изасланика Одбране Руске Федерације у Србији, потпуковник Георгиј Клебан .

Тродневну посету високе делегације из Москве предводио је Вјечислав Слава Калинин, потпредседник Међународне организације „Бојево братство“ која окупља 35 удружења и синдиката из бивших земаља СССР, Азије и Европе и Алексеј Лобарев, председник Савеза синдиката свих безбедносних служби Руске Федерације.