У склопу посете поводом петогодишњице Војног синдиката Србије представници међународне организације ветерана из Русије "Бојево братство" обишли су спомен собу и богослужбени простор 63.падобранског батаљона у Нишу, након чега је госте из Русије примио и командант Копнене Војске Војске Србије генерал-потпуковник Милосав Симовић са сарадницима.

Представници ратних ветерана Руске Федерације имали су прилику да виде и јединствену велелепну троетажну спомен собу команде Копнене Војске на којој би, иако је још у фази припреме, позавидели многи светски познати музеји.
Војни синдикат Србије овом приликом одаје признање генералу Милосаву Симовићу на бризи о људима и настојању да очува традицију Српског народа и српске војске.

Гости из Руске Федерације исказали су велико задовољство на братском пријему и понудили наставак сарадње да колегама из Војске Србије, на очувању традиција и пријатељста народа Русије и Србије.

У склопу обиласка 63.падобранског батаљона и команде Копнене Војске, размењени су и пригодни поклони.
Новица Антић је уручио златну плакету команди Копнене војске док је у име председника Бојевог братства генерал-пуковника Бориса Громова, Хероја Совјетског савеза, његов заменик Вјачеслав Каљинин, у знак захвалности за топло гостопримство, неговање пријатељства између српског и руског народа и очување сећања на погинуле ратнике, уручио медаљу за заслуге "Маргелов", команданту Копнене војске.

Овом приликом настала је и заједничка фотографија представника ветерана Руске Федерације, генерала Милосава Симовића са сарадницима и делегације Војног синдиката Србије.