Дана 26.11.2017.године у Крагујевцу одржана је свечана академија поводом 5 година рада Војног синдиката Србије. Свечаност је отпочела пројектовањем кратког документарног филма о путу Војног синдиката Србије од формирања до данашњег дана.

Поред представника Војног синдиката Србије, свечаној академији присуствовали су и представници синдиката и војних удружења Руске Федерације, представници Уније свих служби безбедности Војске Руске федерације, удружење „Официри Русије“, представници међународног савеза „Боево братство“, представници „Савеза десатних јединица Русије“ , преставници „Ветеранских вести“ из Руске Федерације, представници „Синдиката одбране и безбедности Републике Македоније“, представници војног синдиката Републике Словеније, делегација Полицијског синдиката Србије, делегација Независног синдиката просветних радника Војводине, представник Удружења синдиката пензионисаних војних лица Србије, представник синдиката Слога ВМА, делегација Копнене војске и Генералштаба Војске Србије, преставници Српске православне цркве, Народне скупштине Републике Србије, представници удружења „Боево братство“ из Србије, представници медија, као и сарадници Војног синдиката Србије.

Поводом петогодишњице Војног синдиката Србије, заслужним члановима и сарадницима додељена су признања.