ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Више месеци уназад Војни синдикат Србије, са различитих страна добија обавештења о злоупотребама, корупцији и ненаменском трошењу буџетских средстава у систему одбране. У време у коме због лошег стандарда и услова у којима раде Војску Србије напусти више од 1000 припадника годишње недопустиво је да појединци злоупотребљавајући службене положаје у систему одбране ненаменски и на законом недозвољен начин троше милионске износе из буџета и џепова грађана Србије.

 

Законом којим се уређује кривични поступак прописано је да је свако правно лице па и синдикат, дужно је да обавести јавног тужиоца када сазна да је извршено кривично дело. Информације које добија Војни синдикат Србије о злоупотребама и незаконитостима добијају забрињавајуће размере, а штета и последице по одбрамбену моћ земље и саму државу Србију могу бити несагледиве.

 

Да би смо информације које синдикату достављају грађани и припадници система одбране могли квалитетно да обрадимо и доставимо на даљу надлежност јавном тужиоцу, неопходно је да ти подаци у што већој мери буду поткрепљени чињеницама, документима или другим доказима на основу којих се што јасније може закључити да ли се у конкретном случају ради о кршењу закона или не. Зато је Војни синдикат Србије основао антикорупцијски одбор који ће убудуће овакве информације обрађивати и са њима поступати у складу са законом прописаном обавезом и тако дати свој допринос борби против корупције и криминала који се неминовно дешава у систему одбране.

 

Сви који имају оваква сазнања и располажу чињеницама или доказима, могу то доставити Војном синдикату Србије електронски путем е-поште, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или редовном поштом на адресу синдиката у Сомбору. Податке о достављачима оваквих информација Војни синдикат Србије неће саопштавати и уступати трећим лицима.

 

Чињеница да велики број појединаца доставља овакве податке нашем синдикату, говори о све већем поверењу јавности у Војни синдикат Србије. Наставићемо да се боримо за поштовање закона и чинићемо све да сачувамо интересе Војске Србије и њених припадника које представљамо и заступамо.

 

ЗА НАРОД И ОТАЏБИНУ
СНАГА, ПОВЕРЕЊЕ, ПОШТОВАЊЕ
ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ