Војни синдикат Србије обратио се  министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, отвореним писмом следеће садржине:

Поштовани господине Министре,

Као представник Владе Србије Молимо Вас да запосленима у Министарству одбране, али и грађанима Србије, разјасните новонасталу ситуацију у тзв. Скупштини Косова, и тамошњем изгласавању Закона о ветеранима, којима се терористичким борцима УЧК омогућавају привилигеије и пензије.

Од доказаних злочинаца се може очекивати глорификација злочина, кроз овај сраман закон, али нас интересује да ли су представници Српске листе, гласали за изгласавање истог,  пошто је у делу јавности доступна таква информација. У нади да то није истина, зато што ни једном нормалном човеку у Србији не би било јасно да српска рука, у нелегалном парламенту, гласањем омогућава терористима, који су клали српску децу, убијали и продавали органе Срба, да уживају привилегије и буду награђени пензијом за своје злочине.

Згражавање и самом помишљу на тако нешто изазива и чињенично стање да су српски ратни ветерани, скрајнути на маргину друштвеног система, да су практично грађани другог реда.  Више од 50 одсто ратних ветерана из ратова са простора бивше Југославије, чланови су Војног синдиката, тако да смо подробно упућени у њихове проблеме. Српски ветерани једини у региону немају свој закон, а  камоли министарстсво, као што је то случај у граничним земљама које су притом чланице ЕУ.

Војни синдикат Србије, што и од Вас тражимо, обавестиће све институције у земљама Европске уније и Руске Федерације, које се баве борбом против тероризма. На овакав начин награђују злочинци, који и данас регрутују и шаљу борце за ИСИС и морају да се покрену инструменти међународних организација за борбу против тероризма, како би овај сраман нелегални закон био суспендован у његовом корену, јер последице могу бити дугорочне и несагледиве.