ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Поводом гостовања господина Мирослава Лазанског, на телевизији Н1 дана 19.10.2017.године, а на тему стања у Војсци Србије, Војни синдикат Србије је дошао до закључка да није потребно бити члан МЕНСЕ да би се склопиле све коцкице о исказаним злим намерама.

Поред свега наведеног у поменутом гостовању најинтересантније признање вечитог режимског новинара је да службе безбедности заиста прате и прислушкују представнике синдиката. С тим патриотски Војни синдикат Србије нема проблема јер нема шта да крије. Проблем је једино незаконитост тог праћења и ко су његови налогодавци, како је признао и сам Лазански, народни посланик и члан скупштинског одбора за одбрану и безбедност, као и евидентна лоша обученост припадника тајних служби, обзиром да су лица која врше праћење чланова нашег синдиката лако уочена и идентификована.

Са друге стране, закључујемо да су тајне службе успешно пратиле једног члана синдиката, али не Војног синдиката Србије, који је ухваћен у делу издаје, све у вези контаката које је имао са представницима Америчке амбасаде како наводи пристрасни новинар Лазански. Пошто смо навикли на плагијате, не чуди нас што су службе под утицајем познатог холивудског хита „Ухвати ме ако можеш“ икористиле спорно лице и уместо да га кривично процесуирају регрутовали у антисиндикалној борби на својој страни, што у својој изјави потврђује и сам Мирослав Лазански, одајући двоструког шпијуна.

Имајући у виду да је посланик владајуће коалиције Мирослав Лазански новинар, позивамо га да у складу са етиком струке, објави име и презиме лица које је имало контакте са Америчком амбасадом, с обзиром да је изјавио да зна о коме је реч, те да не користи медије како би у интересу режима манипулисао јавношћу и вршио перфидне нападе на наш синдикат.

Овом приликом Војни синдикат Србије се по ко зна који пут ограђује од политичарења и било какве везе са земљама које су учествовале у НАТО агресији, чије заставе и присуство лица и организација које су у вези с њима забрањујемо на нашим јавним окупљањима, што јасно указује на нашу опредељеност.

Уколико то не уради неостварени министар одбране, који је подробно служио свим режимима, од комунистичког до садашњег, и који је своје скромно знање тзв војног коментатора употпуњавао паразитским крчмењем ресурса наше војске, прескупим путовањима, коришћењем авијације за снимање бесмислених прилога свих ових година, сматраћемо да је добио нову политиканску мисију.

Неостварени министар одбране заменом теза дискредитује синдикални рад припадника Војске Србије, свих часних људи окупљених око идеје побољшања услова рада, остваривања основних људских права, а самим тим и јачању одбрамбене моћи земље. И то ради на најприземнији политикански начин.