Министар одбране Александар Вулин на конференцији за новинаре дана 15.10.2017.године изјавио је следеће:“ Сигуран сам да ћу брзо добити телеграм подршке синдиката због повећања плата и дневница у том сектору“.

По први пут Војни синдикат Србије слаже се са министром одбране и честита му не само на најави повећања плате и враћању дневница на ниво од пре две године (и то не свих дневница, службена је и даље знатно мања, као и дневница у копненој зони безбедности), него и на још много тога што нико до сада није успео у само 100 дана цивилног командовања војском.

Господине министре,

Честитамо Вам:

- Јер сте први министар који је од 1987.године обезбедио авионе за војску, и то авионе какве нема нико у свету, авионе који не лете,

-Јер сте за 100 дана владавине војском успели да се тачно НИЈЕДНОМ састанете са јединим репрезентативним синдикатом у систему одбране и чујете потребе људи које представљате,

-Успели сте да за наслов министра одбране вежете више скандала и афера него сви министри одбране од велике сеобе народа у 4. веку,

-Учинили сте оно што ни један министар одбране у свету није, успели сте да дисциплинујете генерале до те мере да у Вашем присуству не смеју да изговоре ни реч,
-Успели сте да одржите тренд одлива кадра од 6 људи на дан, са тенденцијом повећања тог тренда,

-Успели сте такође и да основицу плате и поред најављених 10% повећања, успешно одржите испод магичних 75% просечне нето зараде, како је то дефинисано у Закону о Војсци Србије,

-Невероватан успех је и то што сте уштедели министарству одбране судске трошкове на име тужби везаних за права која следују запослене у Војсци Србије по основу Посебног колективног уговора за државне органе, увођењем плаћања солидарне помоћи за рођење детета и тиме коначно почели да примењујете невероватних 0,5% посебног колективног уговора,

-Успели сте да 100 дана избегавате законску обавезу и отпочнете преговоре за закључење колективног уговора за запослене у одбрани са јединим репрезентативним синдикатом који Војска има,

-Вашом заслугом запослени у Војсци су поносни што и даље плаћају партиципацију дупло више него цивили и то у војним здравственим установама,

-Успешно сте успели да обезбедите професионалним војницима узбудљиву каријеру уз свакодневно буђење са сазнањем да не могу решити стамбено питање, остварити право на пензију и прехранити породице.

-Спречили сте да цивилна лица остваре права која им по елементарној логици припадају као професионалним припадницима Војске Србије,

-И наравно успели сте да речи „војска“, „систем одбране“ и „најављено повећање“ унесете у свакодневни речник свих ријалити медија у Србији,

Не сумњамо да ће у наредних 100 дана бити још прилике да Вам овако честитамо, те Вас молимо да нам опростите ако смо било шта прескочили.