Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić izjavio je da je zadovoljan protestom Vojnog i Policijskog sindikata koji je održan u subotu, s obzirom na ogromne pritiske kojima su pripadnici ta dva sindikata bili izloženi kako ne bi došli na protest. On je najavio osnivanje radničkog pokreta koji će se boriti za prava "obespravljenih radnika". "S obzirom da je to bio klasičan sindikalni protest, mi smo zadovoljni njegovim uspehom. S obzirom da je više od 60 posto pripadnika bilo radno angažovano tog dana i da su se poslodavci potrudili da i ovog vikenda oni imaju mnogo posla, uz loše vreme i verski praznik, kao i pritiske koje su trpeli, protest je prošao dobro", rekao je Antić u Novom danu. On je rekao i da su pripadnici vojske bili pozivani iz BIA iz koje su im postavljana pitanja vezana za protest, čime je stvaran dodatni pritisak na ljude iz unutrašnjosti da ne dolaze za Beograd. "Zvali su kolege iz unutrašnjosti i to u smislu da se više ni ne kriju, lepo kažu: 'zovem iz BIA, koliko vas ide na protest, kojim prevoznikom idete' i takva pitanja", objašnjava Antić. Dodaje da se od najavljivanog Marša radnika odustalo iz tehničkih razloga.