ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Дана 29.09.2017.године, на позив Управе за људске ресурсе (Ј-1) Генералштаба Војске Србије, делегација Војног синдиката Србије присуствовала је радном састанку који је организовала ова Управа Генералштаба. На састанку са подофицирима који су на служби у Војсци Србије на одређено време, а старији су од 35 година презентован је начин њиховог трајног збрињавања у Војсци Србије и решавање статуса, обзиром да су последњим изменама Закона о Војсци Србије дефинисани другачији критеријуми за пријем у службу на неодређено време од услова који су важили у време када су они заснивали радни однос.

Представници Управе за људске ресурсе упознали су подофицире са поступком који планирају да спроведу ради трајног решавања њиховог статуса са чиме су се сви присутни сагласили.

Војни синдикат Србије поздравља овакав начин решавања проблема запослених у Војсци Србије, где је испоштован законски и људски оквир. Увек ћемо се са задовољством одазивати оваквим и сличним састанцима, што нам је и изнад свега и обавеза као једином репрезентативном синдикату у систему одбране. Надамо се да ће се светао пример конструктивних дијалога наставити и у будућности са тежиштем на решавању практичних проблема запослених у Војсци Србије, побољшању социјално материјалног положаја и решавања статуса професионалних војника и цивилних лица на служби у Војсци Србије.

Искрено нам је жао што законски представник послодавца, министар одбране, нема разумевања за потребе припадника Војске Србије.