ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Дана 7. октобра 2017. године, са почетком у 14 часова, испред зграде Председништва Републике Србије, улица Српских владара у Београду, одржаће се протест грађана Србије који ће организовати Војни синдикат Србије и Полицијски синдикат Србије. Протест подржавају удружења ратних ветерана Србије, Грађанске иницијативе и покрети, студенти, запослени у поштама, јавним комуналним предузећима, просветари, рудари, сељаци, радници...

Окупља нас борба за државом права, правде и демократских институција; заустављање приватизације јавних ресурса; социјална сигурност, бесплатно школство и бесплатно здравство и законом гарантована апсолутна слобода јавне речи.

Порука протеста је – Вратите нам државу.

Србија је постала талац у рукама оних којима је народ, исконски суверен државотворности, поверио вршење власти зарад користи грађана. Међутим, апсолутно сви носиоци власти су злоупотребили јавне функције зарад личне користи и користи њихове квазиелитистичке групације. За то време грађани су обесправљени, деморалисани, извршен је покушај социјалне, финансијске и духовне гетоизације. Нико нема право да обесмишљава постојање човека у Србији ма како се он звао.

5. октобар је пропуштен дан.
6. октобар је пропуштена деценија.
Не смемо пропустити 7. октобар јер он не припада само нама већ и нашој деци.