Свакодневно, када помислимо да режим и министар полиције Небојша Стефановић, не могу да нас изненаде, они у свом маниру спин мајстора оду корак даље. Овога пута најављеним тзв. вежбама припадника МУП-а, односно бесмисленим блокадама мостова, улица и малтретирањем већ прилично измалтретираног народа.

Неспорно је да је провера оспособљености примерена на полигонима, али не постоји ни један сличан пример у свету, да се демонстрира сила и плаше грађани на овакав начин. Тобоже све у борби против криминала у којој ни један криминалац не бива ухапшен.

Министар Стефановић не треба далеко да иде у тој борби. Нека крене од свог кабинета, чујемо сада и у кући има посла око неког шверца оружја. После нека оде код својих партијских другова. Тамо за инспекторе има посла у наредне две године, да овлаш истрагама утврде колико су пара функционери на власти украли за ових пет година и у којој су се мери обогатили на грбачи осиромашеног народа. После би министар Стефановић могао да крене по дубини, Лесковац, Врњачка Бања, Ниш, Нови Сад, итд. и да види како се богати партијска клика заштићена од закона.

Власт је уплашена од протеста које за октобар најављују Полицијски и Војни синдикат Србије, а који ће подржати пензионери, просвета, радници, сељаци и све више обесправљених грађана. Паничан страх ненародне власти изазван је подршком које ова два репрезентативна синдиката добијају свакодневно од грађана. И сада покушавају да заплаше бесмисленим блокадама српских градова ограничавајући слободу грађанима. Као да нису довољно блокирали народ Србије својом бахатошћу, лицемерством, пљачкањем, сарадњом са осведоченим терористима у ријалити држави коју су од Србије направили.

Али ето дошло је време да их се народ више не плаши.

Видимо се ускоро на улици!