Војни синдикат Србије овом приликом даје пуну подршку штрајку и протестима просветних радника.

У протестима које су организовали Војни и Полицијски синдикат Србије увек смо имали подршку Независног синдиката просветних радника Војводине. Разлог је очигледан. Проблеми са којима се срећу сви запослени у државном сектору имају исти именилац, заједничког послодавца,  Владу Републике Србије.

Зараде у јавном сектору су мизерне, у већини случајева далеко испод републичког просека, што је у најмању руку, поражавајуће.

Солидарност са осталим грађанима, никада није довођена у питање. Нисмо земља која може омогућити стандард као остале европске земље, али сигурно смо земља која може омогућити достојанство.

Војска, полиција, правосуђе, просвета и здравство су стубови друштва. На жалост, стубови који се руше, док надлежни скрећу поглед. Запослени у држаним органима не могу немо посматрати како се систем урушава. Сваки државни  орган има своју улогу и своју одговорност, исто би требала да има и Влада Републике Србије чији је основни задатак – СПРОВОЂЕЊЕ ЗАКОНА.

Сви протести и штрајкови који се одржавају протеклих година имају исти циљ да укажу да се „шупаљ зуб“ неће спонтано залечити, нити израсти нови, те смо на жалост у ситуацији да морамо подсећати „стоматолога нације“ на своју заклетву.