Дана 08.08.2017.године у МО одржан је састанак представника синдиката који делују у ВС и МО и представника послодавца. Састанак је водио државни секретар у МО Александар Живковић са сарадницима, секретаром секретаријата МО Лазић Зораном и помоћником МО за финансије Радмилом Јагодић.

Представници ВСС истакли су да се већина статусних питања ефикасно може решити закључењем колективног уговора за запослене у одбрани и да се тако у наредне три године могу значајно заштитити права припадника те да је за то потребна и довољна само воља друге стране у преговорима, а то је Влада Србије и ресорно министарство. Саговорници из МО овом приликом нису дали конкретне одговоре на предлоге ВСС, али су истакли да је МО вољно да отпочне социјални дијалог којим би се у наредном периоду изнашла решења за унапређење целокупног стања у ВС и да би ВСС као репрезентативни синдикат требало да понови иницијативе које је већ упућивао МО.

Састанак је завршен без конкретних решења за која можемо рећи да непосредно поправљају положај припадника ВС. Такође није утврђен термин наредног састанка. Овакав однос "новог" министра одбране, ка социјалном дијалогу видимо као наставак до сада већ познате политике власти која је примењивана ка запосленима у ВС, која се своди на узалудна састанчења која се завршавају без конкретних решења и која до сада постигнут ниво социјалног дијалога враћају на позицију гору него што је била у мандатима претходна два министра одбране (до сада смо се састајали са министром, а сада са држ. секретаром).

Војни синдикат Србије одржаће ускоро састанак извршног тела синдиката и обавестити чланове и јавност о даљим потезима усмереним ка остварењу крајњег циља и круни синдикалног деловања, а то је колективни уговор.