Дана 28.07.2017. године, у касарни "Топлички устанак" одржан је састанак Синдикалне групе "Куршумлија", Војног синдиката Србије. Састанку је присуствовало је око 100 чланова ВСС које су председник Сг Куршумлија Иван Вековић и члан УО ВСС задужен за питања прoфесионалних војника Милан Милосављевић, упознали са досадашњим активностима синдиката и објаснили присутнима потребу да се припадници Војске Србије изборе за право на колективни уговор и због чега је то значајно и веома важно питање. На састанку је било речи о лошем здравственом збрињавању осигураника у Топлици и све горем стању у војном здравству. Констатовано је да су војници на заједничким теренима са полицијом и жандармеријом у пракси видели да постоји поштовање Закона о раду, што је припадницима Војске Србије још увек недостижно. Члановима је саопштено да је из СГ Куршумлија, до сада поднето око 300 тужби за прековремени рад и око 200 тужби за такозване "новчане честитке" којом приликом је неспорно констатовано да су поједини органи командовања саботирали остваривање појединих права из радног односа.

Постигнуто је сагласје у томе да се само сложним колективним деловањем може доћи до циља, а то је на првом месту колективни уговор за запослене у делатности одбране. Чланови су позвани да узму активније учешће у синдикалним акцијама које предстоје и да не ћуте о незаконитим радњама због којих они и њихове породице трпе штету и да о таквим појавама обавештавају синдикат.
Чланови СГ Куршумлија су се данас опростили од двојице колега који су после двадесетак година службе због незадовољства стандардом и личним примањимa, напустили Војску Србије.

На крају је закључено да сви треба да дају допринос синдикалној борби јер се уместо нас самих нико неће изборити за права која припадају нама и нашим породицама, те да не можемо бити добри чувари своје земље ако се пред проблемима склањамо и ћутимо, док се отаџбина урушава и уништава пред нашим очима.