Министарство одбране и Војска Србије отворили су конкурс за пријем још 675 професионалних војника. Подношење пријава, уз проверу физичких способности, биће организовано како је наведено 30. јуна у касарнама широм Србије. Реч је о непосредном пријему војника из евиденције регионалних центара Министарства одбране, те су потенцијални кандидати сви држављани Републике Србије који су добровољно одслужили војни рок са оружјем, а млађи су од 30 година.

Лепо, за мало да нас Министарство одбране демантује и покаже да им је стало до попуне Војске Србије, али на жалост ово је још једно, мора се рећи, безобразно „возање“ народа Србије.

Прилог свему је податак добијен од појединих чланова Војног синдиката Србије да су великој већини њих, а који се већ годинама налазе на служби у Војсци Србије, стигли позиви да се 30. јуна јаве на физичку проверу ради селекције за пријем у својству професионалног војника. Интересантно је такође да се ради о јавном конкурсу а да су „кандидати“ позивани чак и телефонским путем!

Да појаснимо иако не може бити јасније, позивају се већ запослени у Војсци Србије, да се запосле у Војсци Србије.

Да ли се ради само о неажурним списковима регионалних центара Министарства одбране?

Прегледом војних пошта које се налазе у конкурсу такође смо утврдили нелогичности. Поједине јединице које су непопуњене са по 50 професионалних војника у конкурсу су ставиле да примају по 10.

Да ли је конкурс организован само да би се покрио конкурс који је отворен или је реч о нестручности појединих персоналних органа, остаје да видимо, иако је већ јасно да се ради о још једној медијској шаради.