Војни синдикат Србије добија све више притужби на челне органе Министарства одбране, а последња је врхунац самовлашћа, терора и злоупотреба службених овлашћења и прописа у циљу обрачунавања са онима који не мисле као појединци на власти, онима који су чланови јединог репрезентативног синдиката у Војсци Србије и који подржавају његов рад.

Недавно смо у јавности имали прилику да видимо да је председник Војног синдиката Србије, трн у оку актуелној власти, која не преза ни од најпримитивнијих метода за обрачунавање са онима који не мисле као она. Сада се поред њега, на мети оних који себе стављају изнад закона, међународних конвенција и свих норми понашања у цивилизованом друштву данашњице, нашао и један доктор наука и официр Војске Србије.

Челни људи Министарства одбране по ко зна који пут, показали су своје незнање, нестручност, неспособност, а пре свега безобразлук и немар према тако важном државном апарату какав је систем одбране.

Да ствар буде јаснија, неко од "стручњака" из кабинета министра одбране, дао је смернице једном од помоћника министра одбране, иначе "још већем стручњаку", да једног официра, доктора наука, постављеног адекватно свом научном звању и типу каријере, уваженог у научној јавности, премести у такозвани војни одсек у Ваљеву. Да зло буде веће, све се ради кришом  и без сагласности и знања непосредно претпостављеног овом официру. И врапци на грани виде да овде нешто "смрди". Каква је то потреба службе у војном одсеку коју тако изненада треба да обавља доктор наука?

Како сазнајемо, разлог за овај изненадни и незаконити премештај, јесте подршка овог официра и доктора наука, напорима Војног синдиката Србије, да се избори за достојанство војничке професије и спречавање урушавања система одбране које промовише актуелна власт. Да су ове индиције тачне, доказују и чињенице да се ових дана идентични случајеви шиканирања неистомишљеника дешавају према члановима Полицијског синдиката Србије, као и других појединаца из скоро свих свера друштва.

Више нећемо толерисати насиље и безакоње које спроводе појединци којима је случајно поверена извршна власт, већ ћемо на то насиље почези да одговарамо вишеструко јачим мерама и одлучније, свим расположивим средствима у складу са храброшћу, достојанством и начелима војничке професије. Па ком обојци, ком опанци...