Министар одбране је у петак наставио са обиласком јединица Војске Србије којом приликом је у Гарди разговарао са подофицирима и војницима. И поред ових састанака он нема праву слику о стању у Војсци Србије.

Према информацијама којима располаже Војни синдикат Србије, оваквим састанцима присуствују наше колеге којима се сугерише шта смеју да питају министра и коментаришу, а онај ко је изашао из тих ограничења и ипак питао нешто са стране, био је критикован од стране представника командовања. Питање је ко у целој овој ситуацији губи време, да ли министар или они који присуствују оваквим састанцима без икакве сврхе. Интересантно је и то, да неко министру ове састанке организује у Београду и околини и они се углавном своде на маркетиншку промоцију фирми са којима је Министарство одбране закључило некакве комерцијалне уговоре како би се већ презадужени припадници Војске Србије додатно задужили кредитним обавезама и минусима на текућим рачунима. То све министар коментарише као његово залагање за унапређење стандарда припадника!

Уместо да поштује законе и преговара са представницима запослених о бољим условима рада и правима из радног односа и доноси прописе којима се унапређује материјални положај припадника, министар ради посао синдиката. Уместо да спречава корупцију и криминал у систему одбране, којим се из буџета неплански испумпавају милионски износи, он "млати празну сламу" и пласира демагогију онима који боље од њега знају какво је стање у војсци и из ње свакодневно одлазе "трбухом за хлебом".

Позивамо министра одбране, ако заиста жели да се увери у стварно стање у јединицама Војске Србије, да са представницима јединог репрезентативног Војног синдиката Србије, ненајављено обиђе јединице чији припадници свакодневно изгарају у задацима и у неформалном и непосредном разговору са тим људима чује њихове потребе, које ако се не уваже, показују праве намере челних људи система одбране и оних који воде државу у овом тренутку.