Ових дана актуелни су обиласци јединица Војске Србије од стране министра одбране. На састанцима министар обећава повећање плате у распону од 7-10%, али без прецизног датума од када би то повећање ступило на снагу и хвали се намером да изврши измене важећих правилника и тиме унапреди социјално-економски положај запослених у систему одбране.

Лепо, нема шта. Али ОПЕТ по ко зна који пут запослени у Војсци Србије Вам постављају питање „Да ли је то истина или још једна безочна лаж?“

У прилогу овог саопштења можете видети акт Министарства финансија од 03.03.2017.године у коме се наводи да би било које повећање плата док је на снази закон о умањењу зарада, било ништаво, како у овој тако и у наредним буџетским годинама.

Па господине министре питање гласи: „На који би алхемичараски начин извршили повећање плата правилником који је у супротности са законом и не би могао као такав бити примењен?“.

Овом приликом Вас такође молимо да више не обећавате, већ да почнете да радите на унапређењу  социјално-економског статуса запослених у Војсци Србије у комуникацији са репрезентативним синдикатом, како то закон налаже, а не да упорно демагошким наступима вређате интелигенцију запослених у систему одбране.

Ако заиста желите добро запосленима у систему одбране, чему бежање од колективног уговора?

У овој ситуацији једини начин да поправите слику о себи код запослених у систему одбране су резултати, а не прича.