Данас је покушано саслушање председника Војног синдиката Србије пред војним дисциплинским тужиоцем у Нишу због наводних повреда војне дисциплине које се огледају у иступању и говору председника ВСС као његовог представника на протестима у периоду од новембра 2016. године до сада.

Из дисциплинских пријава се јасно види да нема основа за вођење овог поступка, а сам поступак представља покушај ућуткивања синдиката и гушење слободе синдикалног деливања у систему одбране, а сада већ и јавно и отворено спречавање било какве социјалне критике власти и врха војске који представљају послодавца запосленима у систему одбране

Председник синдиката је био спреман да одговори на све наводе из дисциплинских пријава, али његов правни заступник је затражио изузеће поступајућег војнодисциплинског тужиоца због пристрасности, ненадлежности и директног утицаја врха Војске Србије на ток и исход овог незаконитог и инструисаног поступка.

Ово није први покушај да се застраши и одврати од синдикалног деловања председник Војног синдиката Србије, као и поједини чланови Управног одбора и председници синдикалних група, и то управо исценираним дисциплинским поступцима пред Војно дисциплинским судом, који по ставу Уставног суда ни није суд, као и прекомандама.